Στη σημερινή εποχή που χαρακτηρίζεται από ένα συνεχώς ευμετάβλητο και αρκετά πολύπλοκο επιχειρηματικό περιβάλλον εάν δεν διαχειριστείς σωστά τα ρίσκα που παρουσιάζονται (Risk Management), θα καταλήξεις στη εκτέλεση Διαχείρισης Κρίσεων (Crisis Management) που συνήθως καταλήγει στη Διαχείριση Απωλειών (Losses Management). Δυστυχώς για τις επιχειρήσεις, τα 2 τελευταία κοστίζουν παραπάνω, απαιτούν περισσότερο χρόνο και φυσικά δημιουργούν προβλήματα στην φήμη της επιχείρησης.

Όσοι συμμετείχαν στα σεμινάρια Risk Management της Human Asset σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν και να αναλύσουν αρκετά πραγματικά case studies σχετικά με το Risk Management.

Ένα από τα case studies είναι και αυτό του “East Cheap Tower” στο Λονδίνο το οποίο μελετάμε σταδιακά την 2η-4η και 5η ημέρα του σεμιναρίου (‘PMI-RMP® prep course’). Για να θυμίσω την περίπτωση, επισυνάπτω τα σχετικά link από Βρετανικό site (http://www.ibtimes.co.uk/london-skyscraper-sun-melt-video-503433) αλλά και από το αντίστοιχο ελληνικό site (http://www.tragiko.net/2013/09/blog-post_2562.html).

EastCheapTowerLondon_550x351

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατά τον σχεδιασμό-υλοποίηση αλλά και παράδοση του project στις αρχές του 2013, δεν υλοποιήθηκαν σωστά τα βήματα Identify Risks, Control Risk αλλά και Communication/ Stakeholders Management με τα αποτελέσματα που διαβάζουμε στα παραπάνω 2 άρθρα.

Ευρισκόμενος λοιπόν στο Λονδίνο τον Ιούλιο 2014, δεν μπόρεσα να αντισταθώ και πήγα στη τοποθεσία του East Cheap Tower ώστε να δω ο ίδιος τι ακριβώς συμβαίνει τώρα, δεδομένου ότι μετά την αποκάλυψη των προβλημάτων δεν υπήρχε καμία ενημέρωση (προφανώς λόγω του reputation risk) για την αντιμετώπιση των unknownunknown threats που είχαν γίνει πια issues.

Αυτό αντίκρισα, ήταν ότι μετά τα συνεχή προβλήματα/παράπονα, η υλοποίηση (εκ των υστέρων) ενός workaround plan, όπου χρησιμοποιούνται τόσο γερανοί για να απλώσουν ειδικά υφάσματα σε όλες τις πλευρές ώστε να μην αντανακλάται ο ήλιος όσο και συνεργεία τα οποία περνούν νέες ειδικές μεμβράνες στα τζάμια.

EastCheapTowerLondon_2_550x335

 

Ο καθένας μας λοιπόν, μπορεί να κατανοήσει ότι με αυτό τον τρόπο το κόστος αυξάνεται κατακόρυφα (δείτε “Τρίγωνο Έργου”), η αποδοτικότητα του κτιρίου είναι μειωμένη αλλά και επιπλέον έχει πληγεί το reputation της εταιρείας. Η αναγκαιότητα του σωστού Risk Management σε όλο της το μεγαλείο!

Η λύση

Για να μην αντιμετωπίσετε παρόμοιες καταστάσεις ως επαγγελματίες – Διαχειριστές Έργων δηλώστε συμμετοχή στα σεμινάρια Risk Management της Human Asset.  Το πρόγραμμα της Human Asset ‘PMI-RMP® prep course’ δίνει όλα τα εφόδια που απαιτούνται για την επιτυχή συμμετοχή στελεχών στη εξέταση για την πιστοποίηση PMI-RMP® του Project Management Institute, (PMI)® (www.pmi.org). Η πιστοποίηση Risk Management Professional (PMI®-RMP®) του Διεθνούς Οργανισμού Διαχείρισης Έργων (PMI®), είναι μια επαγγελματική πιστοποίηση διεθνούς κύρους και εμβέλειας και αποτελεί προϋπόθεση αποδοχής για κάθε επαγγελματία σε κάθε κλάδο και επίπεδο ενώ συχνά αποτελεί ενισχυτικό στοιχείο επιλεξιμότητας πρόσληψης από τις επιχειρήσεις.

Τα σεμινάριά μας

Τα επόμενα σεμινάρια μας είναι:

α. Εξ αποστάσεως από 6 Σεπτεμβρίου 2014.

β. Στη Θεσσαλονίκη από 26 Σεπτεμβρίου 2014.

Σε ποιούς απευθύνονται

Σε ελεύθερους επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων, που ασχολούνται τόσο με την διαχείριση έργων όσο και με λοιπά αντικείμενα τα οποία ενέχουν την έννοια του κινδύνου – ρίσκου (φυσικού, οικονομικού, παραγωγής, τεχνικού κ.α.). Επιπλέον, καλύπτει και τις απαιτήσεις που έχουν τεθεί από τον PMI® για την εξασφάλιση του δικαιώματος απόκτησης της πιστοποίησης Risk Management Professional του PMI® (PMI®-RMP®).

Εκπαιδευτής

Φουρτούνας Αθανάσιος PMP, PMI-RMP.(fourtounas@humanasset.gr, κιν: 6946003220)

Περισσότερες πληροφορίες στο:

–       www.humanasset.gr

–       humanassetrm.wordpress.com