post_2016_06_01_thankyou_1_350x256Ο Γιώργος είναι ακόμη ένας νέος που δυστυχώς αναγκάστηκε να ξενιτευτεί για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Ευχόμαστε όλοι και όλες σύντομα να επιστρέψουν. Τους έχει ανάγκη η χώρα! Πάνω σε αυτούς τους νέους επιστήμονες που έφυγαν ή παραμένουν με αγώνα και αγωνία ακόμη εδώ θα πρέπει να βασιστεί η περιβόητη ανάπτυξη.

Ο Γιώργος παρακολούθησε εξ αποστάσεως το πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση Project Management  Professional, (PMP)® από τη Σαουδική Αραβία που βρίσκεται εδώ και 2 χρόνια. Σε δύσκολες συνθήκες και μακριά από τους δικούς του ανθρώπους.

“Αγαπητέ Γιώργο,

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν πάρα πολύ απαιτητικός με τους ανθρώπους τους οποίους επέλεγα να αναλάβουν την εκπαίδευσή μου.Η ιδιοσυγκρασία και ο χαρακτήρας μου απαιτούσε μια εκπαίδευση βασισμένη στην αμφίδρομη επικοινωνία η οποία δεν θα περιοριζόταν μόνο στο εκπαιδευτικό υλικό αλλά θα επεκτεινόταν σε κοινωνικά φαινόμενα που συμβαίνουν ανάμεσά μας και αδυνατούμε να τα καταλάβουμε.

Πόσο θυμάμαι ακόμα τα λόγια της αγαπημένης μου καθηγήτριας των ελληνικών που σεpost_2016_06_01_thankyou_2_e-classroom μια από τις πολλές συζητήσεις που είχαμε μου είχε πει σχολιάζοντας την έννοια του καταναλωτισμού: « Όταν θα αισθάνεσαι πραγματικά δημιουργικός μέσα από αυτό που θα παράγεις, τα υλικά αγαθά θα έχουν δευτερεύουσα σημασία.» Είναι αυτή η σπίθα που λίγοι ενδιαφέρονται να την ανάψουν και χαίρομαι που ανήκεις σε αυτούς τους λίγους.

Όσο τα χρόνια περνούσαν συνειδητοποίησα πως μόνο όταν κάποιος αγαπάει το αντικείμενο του ενδιαφέρεται να το κατανοήσει σε βάθος. Το ενδιαφέρον αυτό στη συνέχεια μεταφέρεται και στην επικοινωνία με τους συνανθρώπους του. Ο ενθουσιασμός σου για το Project Management από στην πρώτη μας συνάντηση μου προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον μύησης μου σε αυτόν τον κόσμο. Στην συνέχεια, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων μας επιβεβαιώθηκε η προσδοκία μου.

Μεγάλο πλεονέκτημα βέβαια, όπως είπε και ο Αριστοτέλης, είναι και ο ΛΟΓΟΣ και η απόδοση των νοημάτων. Μόνο θαυμασμό και έμπνευση  μπορεί να προκαλέσει Γιώργο η ευφράδεια του λόγου σου. Σε ένα τόσο σημαντικό πεδίο που λαμβάνει χώρα η επικοινωνία, όπως είναι η εκπαίδευση, έδωσες σε όλους να καταλάβουμε έμμεσα και άμεσα το πόσο απαραίτητος είναι ο ΛΟΓΟΣ στην ζωή μας και στην επαγγελματική μας καριέρα.

Το μάθημα ήταν πολύ καλά δομημένο όπως επίσης και η ηλεκτρονική πλατφόρμα. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριών μας συνειδητοποίησα πολλές αδυναμίες στον τρόπο που διαχειρίζομαι τα έργα μου. Με βάση αυτό έχω τώρα έναν ξεκάθαρο ‘δρόμο’ για την προσωπική και επαγγελματική βελτίωσή μου.

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για όλη την συνεργασία και ευελπιστώ πως η επικοινωνία μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Ευχαριστώ πολύ!

Γιώργος Μανάρας”

Σου ευχόμαστε Γιώργο καλή δύναμη!

 

Tα  προγράμματά μας για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο:

Αθήνα: http://wp.me/P13Eps-7N

Θεσσαλονίκη: http://wp.me/P13Eps-7c

Soft skills for project managers Αθήνα και Θεσσαλονίκη: http://wp.me/P13Eps-mb

Ms- Progect Αθήνα και Θεσσαλονίκη: http://wp.me/P13Eps-5j

E-learning : http://wp.me/P13Eps-5W

Οι θέσεις είναι περιορισμένες σε κάθε πρόγραμμα για λόγους ποιότητας και αποτελεσματικότητας.

 

Note: “PMI”, “PMP”, and “PMBOK Guide” are registered marks of the Project Management Institute, Inc.